Tacokrydder - Dette holder til mange serveringer!
- 3 ss chilipulver
- 2 ss oregano
- 2 ss spisskummen
- 2 ss paprikapulver
- 2 ss hvitløkspulver
- 1 ss knuste korianderfrø
Bland sammen. og oppbevar det i tett boks. Bruk ca 1 ts krydder + 1/2 dl vann til 400 gram kjøttdeig.
Tacosaus
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- 2 finhakkede chili (fjern frøene)
- 1 ts oregano
- 1 ts spisskummen
- 2 dl vann
- 1 boks hakkede hermetiske tomater
- 1/4 hakket paprika
- 1/2 ts salt
- olje til steking
Finhakk paprika, løk, chili , hvitløk og krydder , og fres det i litt olje. Tilsett hakkede tomater og vann. La det koke ca 3/4 - 1 t.
Det du ikke bruker, kan du fint fryse bort i porsjonspakninger.
Tacolefser - Hvetetortilla
- 6,5 dl hvetemel
- 2,5 dl lunkent vann
- 2 ss olje
- 3/4 ts salt
- 2 ts bakepulver
Bland alt sammen til en løs deig. Del deigen i 8 biter. La bitene ligge på bordet i 15 minutter. Kjevle dem ut til de passer i stekepanna di. Stek dem i tørr panne, ved middels varme. De skal snus når de bobler på oversiden. Legges på fat under aluminiumsfolie. Da holder de seg varme.
Guacamole
- 1 moden avokado moses - jeg bruker rett og slett en gaffel :-)
- Skvis over litt sitron eller limesaft.
- Tilsett et presset eller revet hvitløksfedd.
- salt og pepper
Kos dekk :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar