Appelsinpannacotta
- 1 appelsin - saft og finrevet skall
- 4 dl fløte
- 1,5 dl sukker
- 1 vaniljestang- splittes , skrap ut frøene. Alt skal med.
- 1 stk kanelstang
- 3 plater gelatin
- Kok opp fløte med appelsinsaft og - skall, sukker, vanilje og kanel.
- Bløt gelatinen noen min i kaldt vann. Kryst så ut vannet, og ha den i den varme fløteblandingen. Sil blandingen.
- Hell i porsjonsglass. Avkjøl minst 3 timer før servering.
- Server med sitrussirup og knust pepperkake.
Sitrussirup
- Saft av :
- 1 appelsin
- 1 sitron
- 1 klementin
- 1 dl vann
- et par strimler appelsinskall og et par strimler sitronskall - bruk grønnsaksskreller.
- 100 gram sukker
- 1 kanelstang
- 1 kork Cointreau- sitruslikør.
- Ha alt i en kjele og kok opp. La det koke i 10 min, så det koker litt inn. Pass på så det ikke koker over.
- Sil blandingen, og avkjøl den. Hell sirupen på et glass, og oppbevar den i kjøleskapet. Du bruker bare 1 ts per porsjon til denne retten. Kan f. eks. også brukes til ost.
Knust pepperkake:
1 pepperkake knuses fint. Brukes som garnityr.
Kos dekk!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar