Kylling i leirgryte - til 3
- 1 stor kylling
- 1 hel hvitløk, i skrelte fedd
- 4-5 kvister friske urter, gjerne blandet. (timian, persille, rosmarin, f. eks.)
- 2 gulrøtter
- 1 rødløk
- 2 stilker stangselleri
- 1 dl rødvin
- salt/pepper
- 1 skvis sitron
- Maizenna til jevning av saus.
- Legg leirgryta i vann ca 15 minutter. (Hvis den er ny, les bruksanvisningen, da skal den sikkert ligge lenger.)
- Tørk kyllingen godt med kjøkkenpapir. Fyll den med urtene og 3-4 hvitløksfedd. Krydre med salt og pepper.
- Skrell løk og gulrøtter, og skjær dem i grove biter. Del stangsellerien i grove biter.
- Legg grønnsakene i bunnen av leirgryta.
- Ha i rødvin
- Legg kyllingen oppå grønnsakene, skvis over litt sitron, risle over litt god olje, og sett lokket på leirgryta.
- Sett gryta i kald ovn, på nederste rille. Sett ovnen på 200 grader. Kyllingen skal steke ca 1 1/2 time. Sjekk bed lårfestet om den er stekt. Da skal kjøttsafta være klar.
- Ta ut gryta. Sil krafta, kok den opp, og jevn den med maizennajevning.
- Del kyllingen i serveringsstykker
- Server med ris, sausen, og f. eks. asparges.
Kos dekk!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar