Jeg laget rikelig med deig. Nok til 3 pizzaer:
- 50 gram gjær
- 4 1/2 dl vann
- 1/2 dl nøytral olje
- 1 ts salt
- 10,5 dl hvetemel
Løs opp gjæren i vannet (37 grader varmt), tilsett olje. salt og mel . Bland godt sammen. La deigen heve på et lunt sted til den blir dobbelt så stor. Gjerne under plast. Deigen kjevles ut, ønsket fyll legges på. Stekes i god, varm ovn 275 grader ca 10 min.
Fyll og topping. Det var dette jeg eksperimenterte med i dag. Jeg laget en hvit saus,basert på rømme, og en vanlig tomatsaus.
Hvit saus:
- 1/2 dl rømme
- 1 ss hakkede friske urter. Jeg brukte oregano, timian og rød basilikum.
- 1 fedd hvitløk - revet
- salt og pepper
Tomatsaus-Dette blir en stor porsjon. Jeg pleier å fryse resten.
- 2 rødløk finhakket
- 2 hvitløksfedd (revet)
- 2 bokser hakkede tomater
- 2 ss soltørkede tomater
- 1/2 ts tørket rosmarin
- 1 ts tørket oregano
- 1/2 ts tørket timian
- 1 dl vann
- 1/2 dl rødvin
- 2 laurbærblad
- Surr finhakket løk i litt olje til den blir blank. Tilsett hvitløken.
- Tilsett rødvinen. La det koke opp.
- Ha i tomater, krydder og vann.
- La sausen koke minst en halv time.
- Kjør sausen jevn med en stavmikser.
- Klar til bruk!
Hvit pizza:
Fylles med hvit saus, 1 mozzarellaost i biter, og en liten bit blåmuggost som smuldres over. Stekes. Toppes med Parmaskinke, ruccolasalat, pinjekjerner og parmesan ost i små flak.
Rød pizza:
Fylles med tomatsaus, mozzarellaost, friske tomater i skiver, sjampinjong eller annen sopp i skiver. Dryss over hakkede,friske krydderurter. Stekes. Toppes med Parmaskinke, ruccolasalat, pinjekjerner og svarte oliven.
Pizzasnurrer:
Resten av deigen kjevles til et rektangel. Fylles med tomatsaus, revet ost og kokt skinke. rulles sammen, skjæres i skiver som legges på stekebrett, dryss over revet ost og friske urter. Stekes ca 10 min, til de er gyldne. Fine å ha i fryseren:-)
Kos dekk!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar