Dette ble et fryktelig rotete bilde, men maten var god :-) Det kom rett og slett av at jeg glemte å dandere for at jeg skulle fotografere det..
Nok til 2
2 stykker ørretfilet à ca 200 gram - legges i ildfast form. Strø på salt og pepper, risle over litt rapsolje, og strø litt hakket basilikum over. Stekes i ovn 200 grader - pass på så de ikke blir stekt for mye!
Hollandaisesaus:
- 3 eggeplommer
- 150 gram smør
- 1 ss eddik (jeg brukte hvitvinseddik)
- 4 ss vann
- en knivsodd hvit pepper (det betyr litt...)
- kajennepepper (litt, etter smak)
- sitronsaft
- Smelt smøret.Sett til side.
- Kok pepper, eddik og vann et par minutter.(Sil den evt.)
- Visp eggeplommene inn i blandingen.
- Sett kasserollen i vannbad, og visp kraftig til sausen tykner.
- Tilsett det smeltede smøret i sausen, samtidig som du visper kraftig.
- Smak til med litt kajennepepper og noen dråper sitronsaft.
Hvis sausen skiller seg: Begynn med en ny eggeplomme som vispes kraftig. Rør så inn den skilte sausen under kraftig visping.
Jeg serverte asparges, kokt i 3 minutter, deretter avkjølt i isvann - og kokte poteter til.
Kos dekk!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar