Her er oppskrifta:
Mandelbunn- 1 stor langpanne
- 400 g mandler
- 400g sukker
- 4 ts bakepulver
- 6 eggehviter
Sjokoladekrem
- 250 g smør
- 200g melis
- 6 eggeplommer
- 2 bs kakao
- 2 ts vaniljesukker
Sjokoladeglasur
- 200 g kokesjokolade
- 2 ss smør
Slik gjør du:
Mal mandlene, og bland med bakepulver. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret, litt og litt om gangen, og pisk til tykk marengs. Vend inn mandlene. Fordel deigen i ei stor, bakepapirkledd langpanne. Stek ved 175 grader, midt i ovnen i 20 min. Avkjøl kaka i forma.
Sjokoladekremen:
Pisk mykt smør sammen med melis. Tilsett eggeplommene, og pisk til du får en luftig smørkrem. Pisk så inn kakao og vaniljesukker. Fordel kremen jevnt over kaka, som må være kald, ellers smelter kremen…
Sett kaka kjølig et par timer. Gjerne i kjøleskap, evt 1 time i fryseren. Det er viktig at kaka er helt kald
Glasur:
Smelt kokesjokoladen sammen med smøret. Bre det over den kalde kaka i et tynt lag. Sett kaka kjølig igjen.
Når glasuren har stivnet, kan kaka skjæres i firkanter med en skarp kniv. Løft kakestykkene ut av forma med en stekespade. Kaka bør oppbevares kjølig, ellers blir den klissete.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar