søndag 13. januar 2013

Jordskokksuppe

Det har vært mye annet å holde på med, enn å lage mat , den siste tida. Sist helg var jeg på jentetur til London, og den ble i høyeste grad preget av shopping, og ikke matlaging. Var en tur i Notting Hill, og besøkte bokhandelen Books for cooks. Der fant jeg blant annet en bok om supper. Det ga meg, sammen med et tilbud på ICA, på jordskokker, inspirasjon til å lage jordskokksuppe.

Jeg brukte:

  • 1/2 kg jordskokk - skrelt og skåret i biter
  • 3 dl melk
  • 2 dl grønnsakskraft (vann + fond er helt OK)
  • 1 laurbærblad
  • salt og pepper
  • persille
  • 50 gram smør

Kok jordskokken i melk og grønnsakskraft, tilsatt laurbærblad, til den er mør. Ta ut laurbærbladet. Kjør suppa jevn med stavmikser. Tilsett smør, helst usaltet, og smak til med salt og pepper. Hakket persille tilsettes ved servering

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar