fredag 25. januar 2013

Ostesufflè med skinke og vårløk

Ostesufflè er kanskje litt retro, men like godt for det! Jeg lager den ofte med litt skinke, og kanskje litt vårløk, som i dag. Ikke så lett å lage passe porsjon til en person, når en er vant til å lage mye av det, men her er i hvertfall en porsjon som passer til to av mine sufflèformer.

Sufflè er ikke så vanskelig å få til, men noen prinsipper er jo viktige.
I grove trekk:
Lag tykk hvit saus. Rør inn eggeplommene.  Ha i evt. tilsetninger som ost, skinke, vårløk.
Pisk eggehviter til de er stive. Vend eggehvitene forsiktig inn i sufflèrøra. Fylles med en gang i smurte former, og settes i varm ovn 200 grader.Stekes ca 30 min. i porsjonsformer, noe lenger dersom du bruker ei form til hele røra.

Og husk:
Sufflèen faller fort sammen etter at den er tatt ut av ovnen. Derfor  er det gjestene som skal vente på sufflèen, ikke omvendt!

Til 2 :

Lag saus av:
  • 1 ss smør
  • 2 ss mel
  • 5 dl melk
Smelt smøret. Rør inn mel. Spe med melka. Rør godt så det ikke blir klumper. Kok opp, og la det småkoke ca 5 min.

Rør inn :
  • 2 eggeplommer
Deretter rører du inn:
  • 100 gram revet ost
  • 100 gram skinke i biter
  • 1 finstrimlet vårløk
Smak evt. til med salt og pepper

  • 2 eggehviter - stivpiskes, og foldes inn i blandingen.
Fylles i smurte porsjonsformer, og stekes ved 200 grader, ca 25- 30 minutter.
Server med godt brød og evt. litt salat.

Kos dekk!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar