Sufflè er ikke så vanskelig å få til, men noen prinsipper er jo viktige.
I grove trekk:
Lag tykk hvit saus. Rør inn eggeplommene. Ha i evt. tilsetninger som ost, skinke, vårløk.
Pisk eggehviter til de er stive. Vend eggehvitene forsiktig inn i sufflèrøra. Fylles med en gang i smurte former, og settes i varm ovn 200 grader.Stekes ca 30 min. i porsjonsformer, noe lenger dersom du bruker ei form til hele røra.
Og husk:
Sufflèen faller fort sammen etter at den er tatt ut av ovnen. Derfor er det gjestene som skal vente på sufflèen, ikke omvendt!
Til 2 :
Lag saus av:
- 1 ss smør
- 2 ss mel
- 5 dl melk
Rør inn :
- 2 eggeplommer
- 100 gram revet ost
- 100 gram skinke i biter
- 1 finstrimlet vårløk
- 2 eggehviter - stivpiskes, og foldes inn i blandingen.
Server med godt brød og evt. litt salat.
Kos dekk!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar