Dag 1
Smak til alle sanser
Kort intro vedr. sanser. Vi bruker alle sanser når vi opplever mat.
Kurset skulle lage en treretters middag , en sommermeny– forrett/suppe (ertersuppe), hovedrett (kylling med potetsalat og grønn salat basert på spisskål) og dessert (med rabarbra)
Vår gruppe laget hovedretten.
Kylling
Halve kyllinger med friske urter under skinnet (lag forsiktig små lommer med fingrene), legg i urter. Legges i ildfast form. Smør på toppen (eller kanskje like gjerne sammen med urtene) Ovnsstekes min. 30 min.
Potetsalat av nypoteter og ferske spinatblader.
Vaskes godt. Kokes i lettsaltet vann i 8 min. avkjøles. Deles i to. Blandes med spinatblader og dressing. Litt sitronsaft
Vi laget en dressing med olivenolje, eddik, kapers, ansjos og sennep
Salat
- Fersk spisskål
- Erter
- Fenikkel
- Avokado
- Sitron
- vårløk
Dressing:
2 ss olivenolje
1 ss balsamico
3 ss finhakkete urter
Vi jobbet litt med dressinger, og tilsmaking av disse. Utgangspunktet var grunnmarinaden under.
Grunnmarinade:
2 ss olivenolje
½-1 ss eddik el balsamico
Salt/pepper.
Tilsett evt.
- hvitløk
- sennep
- krydderurter
Smak til med:
- honning, ahornsirup, sukker
- sitron/lime
- ansjos
- kapers
- ingefær
Felles måltid, der gruppene serverte sin rett. Vi hadde besøk av smaksdommer Helle Brønnum Carlsen, som sa litt om rettene våre. Foredrag med Helle Brønnum Carlsen etterpå.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar