Du trenger:
- 8 scampi, eller 16 reker
- 1 kyllingbryst
- 1 gulrot
- 1/2 agurk
- 50 gram tynne risnudler
- 50 gram bønnespirer
- 24 mynteblader
- 1 vårløk
- 8 salatblader (lollo rosso)
- 8 stk rispapir
Tilbered først fyllet:
Kok kyllingbrystet i lettsaltet vann. Skjær det i (8) tynne strimler når det er avkjølt.
Rens og stek/kok scampiene. Del scampi i to på langs. Reker kan brukes hele, men uten skall.
Skjær gulrota i tynne strimler. Skjær agurgen i to på langs, og ta ut kjernene. Skjær den i staver. Skjær vårløken i strimler.
Kok risnudler etter anvisning på pakka. Avkjøl dem.
Sommerruller:
Bruk et rent, glatt kjøkkenhåndkle som underlag. Fyll lunkent vann i et litt stort, flatt fat. Dypp rispapiret, ett om gangen i vannet. Legg det på kjøkkenhåndkleet. Legg på et salatblad, grønnsaksstrimler, nudler, mynteblader og kylling. Legg rekene slik at de synes når du ruller sammen. Rull sommerrullene sammen. Del dem i to med et skråsnitt, og legg dem på fat. Server med hoisindipp
Hoisindipp:
- 1 dl hoisinsaus
- 1/2 dl vann
- 1 knivsodd salt
- 1ts sukker
- 1/2 ts olje (raps)
Kok opp alle ingrediensene unntatt oljen, som først tilsettes når blandingen koker.
Avkjøl og server til sommerrullene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar