Kalvebiff med klementin- og rosmarinsjy:
- 1 kalvebiff av ønsket størrelse og kvalitet. Min var på 150 gram.
- salt og pepper
- 1 klementin
- 1 kvist rosmarin
- 1 fedd hvitløk
- 1/2 dl vann
- 1 ts smør
Krydre biffen med salt og pepper, og brun den i litt olje i ei stekepanne. Legg den over i ildfast form, og stek den ferdig ca 10-15 min. ca 200 grader
Kok ut panna med litt vann og saft fra 1 klementin. La det koke inn til halv mengde. Tilsett 1 ts smør, og hell det over biffen før du setter den i stekeovnen.
Dadler med blåmuggost og bacon
- 4 dadler
- 1 små biter blåmuggost
- 4 halve skiver bacon
Snitt opp dadlene. Ta ut steinene, og fyll med blåmuggost. Surr bacon rundt. og legg i ildfast form. Stekes ca 10-15 min. ca 200 grader.
Scampi med hviløk og chili
- 10 scampi
- 1/4 chili - hakkes fint
- 2 fedd hvitløk - hakkes fint.
- 1/2 dl olje etter ønske. Jeg bruker rapsolje.
Rens scampiene. Legg dem i ildfast form. Bland inn chili og hvitløk. Hell på olje. Bak i ovn 200 grader ca 10 min.
Ovnsstekte potetskiver
- 6 små mandelpoteter - i skiver
- 1 fedd hvitløk
- salt og pepper
- ca 1 ss smør
Legg potetene i ei lita, ildfast form (smurt). Stikk skiver av hvitløksfeddet innimellom. Strø på litt salt og pepper. Legg små smørklatter på toppen. jevnt fordelt. Stekes i ovn 25-30 min. 200 grader, til potetene er møre. .
Rosmarinbakte tomater
- 12 cherrytomater
- 1 kvist rosmarin
- 2 hvitløksfedd uskrelte, hele.
- 1/2 dl rapsolje
Legg cherrytomater, hvitløksfedd og rosmarin i ei ildfast form. Hell på olje. Bakes i ovn ca 10-15 minutter.
Ønsker du flere forslag på småretter? Klikk på småretter blant stikkordene på høyre side!
Kos dekk!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar