Isgalt er en fiskeart, som tilhører skolestfamilien under torskefiskene. Arten lever stort sett i de kalde farvannene på strekningen Norge, Spitsbergen, Færøyene, Island og Grønland. Den har fast, hvitt kjøtt, og smaken minner om skallyr.
Til 1 person:
200-250 gram isgaltfilet
salt, pepper
mel
1 egg
griljermel
1 sitronskive
- Strø på salt og pepper. Vend fileten i mel.
- Visk sammen et egg, og vend fiskefileten i dette, deretter i griljermel.
- Stekes i stekepanne, i smør, på middels varme.
Saus
1-2 sjalottløk1 neve hakket persille
1 ss smør
1 ss mel
2 dl vann
2 ts fiskefond
1/2 dl fløte
- Smelt smøret, det skal ikke bli brunt. Surr løken i smøret til løken blir blank.
- Strø på melet, og spe med vann og fløte. Tilsett fond.
- La sausen koke 5 minutter. Ha i persille ved servering.
Kos dekk!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar