Appelsinkake med sjokolade.
- 3 egg
- 2 dl sukker
- 2 ss presset appelsinsaft
- 150 gr smør (smeltes)
- 50 gram finhakket kokesjokolade
- revet skall av 1/2 appelsin
- ca 100 gr hvetemel (2 1/2 dl)
- 1 ts bakepulver
Glasur
- 2 dl melis
- 2 ss presset appelsinsaft
- revet skall av 1/2 appelsin
- Ca 50 gram hakkede mandler, eller litt revet sjokolade til pynt
Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett appelsinsaft, smeltet, avkjølt smør og revet skall. Ha i sjokolade.
Sikt mel og bakepulver ned i røra. Bland sammen. Smør og strø ei lita, rund form.(22 cm Ø) Hell i røra. Stekes ved 175 grader 40-50 min. på nederste rille. Sjekk med ei kakenål om kaka er stekt.
Glasuren:
Rør sammen siktet melis og appelsinsaft. Tilsett revet appelsinskall, og hell glasuren på kaka. Strø på hakkede mandler eller revet sjokolade. Sett kaka kjølig til servering.
Kos dekk!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar