Suppe til 4
- 75o gram gulrot
- 2 søtpoteter
- 1 liten purre
- 1 gul løk
- 1 sellerirot
- 1/4 chili
- en liten bit ingefær ca 5 cm
- 2 hvitløksfedd
- 2 sitrongresstilker
- 12 dl vann
- kalvefond (se dosering på flaska) Bruk evt. buljongterninger.
- 50 gr smør
- salt
- creme fraiche
- hakket persille
Finhakk løk , purre,hvitløk og chili. Skrell og riv ingefæren. Fres det i olje i en kasserolle. Skrell og skjær resten av grønnsakene i jevnstore biter. Ha det i kasserollen. Fyll på vann og fond. La det koke til grønnsakene er møre. Ta ut sitrongresset. Kjør suppa jevn med stavmikser. Fyll evt. på mer vann/fond. Ha i smøret. Smak til med salt.
Øs opp suppe i suppeskåler. Garner med creme fraiche og persille.
Kos dekk!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar