søndag 13. januar 2013

Gulrotsuppe med smaker fra Østen

Jeg har rydda litt i grønnsaksskuffen i kjøleskapet i dag. Det hender det hoper seg opp, og blir litt uoversiktlig der, merkelig nok... Men jeg fant i hvertfall inspirasjon og ingredienser til å koke suppe. Gulrotsuppe hadde jeg nok hatt i tankene, men siden jeg hadde et par søtpoteter,en chili, litt sitrongress, hvitløk og ingefær, fant jeg ut at jeg kunne bruke det også.

Suppe til 4

  • 75o gram gulrot
  • 2 søtpoteter
  • 1 liten purre
  • 1 gul løk
  • 1 sellerirot
  • 1/4 chili
  • en liten bit ingefær ca 5 cm
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 sitrongresstilker
  • 12 dl vann
  • kalvefond (se dosering på flaska) Bruk evt. buljongterninger.
  • 50 gr smør
  • salt
  • creme fraiche
  • hakket persille

Finhakk løk , purre,hvitløk og chili. Skrell og riv ingefæren. Fres det i olje i en kasserolle. Skrell og skjær resten av grønnsakene i jevnstore biter. Ha det i kasserollen. Fyll på vann og fond. La det koke til grønnsakene er møre. Ta ut sitrongresset. Kjør suppa jevn med stavmikser. Fyll evt. på mer vann/fond. Ha i smøret. Smak til med salt.

Øs opp suppe i suppeskåler. Garner med creme fraiche og persille.

Kos dekk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar