Grove muffins kan gi fin variasjon til matpakka. Disse kan du fylle med ulike godsaker du har lyst på , oppbevare dem i fryseren, og ta ut så mange du trenger om morgenen:
Grunndeig (6-8 store muffins)
2,5 dl hvetemel1,5 dl sammalt hvete
1 dl havregryn, lettkokte
1/2 ts salt
2 1/2 ts bakepulver
50 gram smør
2,5 dl melk
1 egg
Fyll:
Jeg brukte:100 gram spinat + litt smør
10 valnøtter
75 gram brie - du kan godt bruke annen ost i stedet
1 ss hakket, soltørket tomat
100 gram påleggsskinke i biter.
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 250 grader. Gjør klar et muffinsbrett. Du kan bruke papirformer hvis du ikke har noe annet, men pass da godt på så du ikke svir dem.
- Bland det tørre til deigen.
- Smelt smøret, avkjøl litt, og tilsett melk. Visp egget inn i melkeblandingen. Bland melkeblandingen sammen med det tørre.
- Surr spinaten i litt smør, så en faller sammen. Hakk den opp. Hakk valnøttene. Del opp osten og skinka.
- Bland sammen fyllet, og ha det i deigen. Fyll deigen i muffinsformene. Stekes ca 20 min. Pass på så de ikke svir seg.
- Test med ei kakenål, om de er ferdige. Avkjøl på rist.
Hei, så fint at du er på blogger ;-)
SvarSlettSer kjempegodt ut !
Jeg setter deg på bloglisten min og skal se om du har satt opp en mulighet til å følge deg.
Hvis du vil sette opp meg er det koselig,
ha en fin dag ;-)