I løpet av de siste ukene har tilværelsen endret seg. Jeg har flyttet for meg selv, og fra å lage middagsretter til 4, blir utfordringen å lage god mat till 1-2-3, alt etter som, og ofte er antallet veldig usikkert...
Forleden dag laget jeg disse kyllingbrystene.
Nok til 1-2-3-4...
- 4 kyllingbryst - (det ble for mye, men restene kunne brukes både i salat, og som middag til 1, sammen med resten av sausen. litt ris og asparges.)
- salt, pepper, timian
- olje
Legg kyllingbrystene i ildfast form, ha på litt olje, krydre med timian, salt og pepper. Stekes i ovn 200 grader.
Potetbåter:
- Poteter, til det antall porsjoner du vil lage...
- olje
- salt,pepper, timian
Skjær potetene i båter, legg dem i ildfast form. Ha på litt olje, salt, pepper og timian. Vend litt på potetbåtene, slik at de får både olje og krydder på seg. Stekes i ovn 200 grader, gjerne sammen med kyllingen, til de er gyldne.
Peppersaus
- 2 dl fløte
- 1 dl vann
- ca 1 ss kyllingfond
- 1 ss pepperkorn, syltede. ( Jeg brukte litt røde, og litt grønne)
- Maizenna til jevning, ca 1 ts, utrørt i litt vann
Kok opp fløte, vann og fond, tilsett pepperkorn, og la det koke noen minutter. Tilsett jevning. Kok i 2 min. Smak til med salt, pepper, fond.
Lynstekte grønnsaker![09042012915](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_vVH_LXogvl2hO6efeOUCzgXpq89nstDh5OzkA18QsUKLM-FNR5fcjiAaHnGtt-gg_94Pkortze6y9imigUhj4yTeVToFENro6BkHMvNfsqOUx4o1i8VaqgZ2sM7tvwVzoAmB4oNakhXKHFekBy=s0-d)
- 1/2 rødløk
- 1/2 paprika
- 6 asparges
- Kutt grønnsaker i båter/biter, og fres dem raskt i varm olje i ei stekepanne.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar