Til et par liter suppe - nok til 4-5...
- ca 1 kg storfebog i 3x3 cm terninger
- olje/smør til steking
- 1 løk - hakket
- 2 fedd hvitløk- hakket
- 1 ss tomatpurè
- 1 ts spisskummen
- 1 ts timian
- 1 ss paprikapulver
- 1 laurbærblad
- 1,5 l vann
- 1 glass rødvin (1,5 dl)
- 1 boks hermetiske tomater- hakkede
- 1 ts demararasukker
- 2 ss kalvefond, eller et par buljongterninger ( smak til)
- 1/2 paprika - i terninger
- 2 gulrøtter - i terninger
- 8-10 mandelpoteter (de var ganske små...)- i biter
- 1/2 ts chiliflak
- Litt sitronsaft
Ha i poteter, gulrøtter og paprika, og la dette koke med videre. La det koke ca en time til, til potetene koker litt i stykker. Skvis over litt sitronsaft ved servering. Ta ut laurbærbladet.
Server i rause suppeboller, gjerne med litt godt brød ved siden av.
Kos dekk!
Så godt det ser ut, perfekt for kalde dager ;-)
SvarSlettTakk for det! Ja, dette er flott vintermat! :-)
SvarSlett