- 1 gul løk
- 1/2 fenikkel
- 100 gram sellerirot
- 2 fedd hvitløk
- olje
- dill
- 7 dl vann
- 4 ss fiskefond
- 200 gram laks i terninger
- 100 gram tunfisk i terninger
- 1 ss smør
- 1 gulrot
- 1/2 minipurre (10 cm)
Finhakk sellerirot, fennikel, løk og hvitløk. Fres det i litt olje til løken blir blank. Tilsett vann og fond, (eller bruk fiskekraft) og en liten neve frisk dill. Kok til grønnsakene er møre. Kjør suppa jevn med stavmikser. Ha i fisketerningene, gulroy og purre i tynne skiver, samt smør. Ta kjelen vekk fra varmen. Rør smøret forsiktig inn når det har smeltet. Da er fisken ferdig også.
Server i rause suppeboller, gjerne med litt godt brød til. Strø over litt finhakket dill ved servering.
Kos dekk!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar