Dette burde være nok til 2, men avhenger litt av blåskjellene, selvfølgelig.
- 1 kg blåskjell
- 1 rødløk eller et par sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 1/2 dl hvitvin
- 1/2 dl fløte
- 1 ss blåmuggost
- Gjør klar blåskjellene. Det betyr: skrubb dem, fjern byssustråder, kast de som ikke er skikkelig lukket, eller som ikke lukker seg når du banker dem lett i bordplata.
- Surr finhakket løk og hvitløk i litt olje, i ei stor gryte. Ha i hvitvin og la det koke opp.
- Tilsett blåskjellene. La skjellene dampe under lokk noen minutter, til de åpner seg. Ta opp skjellene, og fjern de som ikke har åpnet seg.
- Tilsett fløte og blåmuggost i krafta i kjelen. La det koke inn litt. Legg skjellene tilbake i gryta.
- Server med godt brød!
Kos dekk!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar