Til en person:
- 1 biff av ønsket størrelse og kvalitet. Ca 200 gram er greit. Jeg brukte ytrefilet av storfe.
Stek biffen slik du ønsker den. Jeg liker den medium rå - dvs stekt så mye/lite at en god veterinær greier å få liv i den igjen...
Rotgrønnsaker:
- 1 persillerot
- 2 gulrøtter
- 1 liten rødløk
- 1 skive sellerirot
- 1 liten skalk kålrot
- litt olje
- timian
- salt
Skjær grønnsakene i staver, løken i båter. Vend dem i litt olje. Ha dem i ei ildfast form. Strø over litt tørket timian . Stekes i ovn 200 grader, ca 10-15 min. Strø over litt salt ved servering.
Rødvinssaus
- 1 finhakket, liten rødløk
- litt olje til steking
- 1 dl rødvin
- 1 dl vann
- 2 ts kalvefond
- 1 ts timian tørket
- 1 ts tomatpure
- 1 ts demarara sukker
- 1 ss smør
Stek rødløken i litt olje. Rør inn sukkeret. Ha i rødvinen. La det koke et par minutter. Ha i , tomatpure, timian, vann og kalvefond. Kok opp, og la det koke et par minutter. Ta kjelen til side, og rør inn smøret.
Mandelpoteter er godt til.
Kos dekk!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar