Sellerisuppe med scampi (til 4)![11122011359[1]](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_tAxKDTfnVZ6HP_lnS1di-KNwss0euedaJHjcb6vyY6rAu71U1Nbk2BNvJxAaqgMS8PbVFleb7cqj64Di7PT-VmNY8RTZs7QlePaP75Vb6G0Feq7A71d6t_IPr-kz55FpNpGZ-t09hsJxxZGmsR=s0-d)
- 1 løk
- 1 gulrot
- 1 persillerot
- 1/2 sellerirot.
- 1 l fiskekraft
- 50 gram smør
- 2 ss korianderfrø
- 24 scampi
Kutt grønnsakene i terninger. Surr dem i litt smør eller olje. Tilsett fiskekraft og 1 ss ristede, knuste korianderfrø. Kok til grønnsakene er møre.Kjør suppa jevn med stavmikser. Visp inn smøret. (Sil suppa, for å få vekk korianderfrøene).
Rens og stek scampiene sammen med 1 ss korianderfrø.
Legg scampier i tallerknene. Hell over suppa.
Elgsteik med ovnsbakte grønnsaker og rødvinssaus (til 4)
- 1 elgsteik ca 1 kg
- Salt
- pepper
- rosmarin
Brun steika. Legg den på ei form, og seng av rotgrønnsaker ( 2 gulrøtter, 1 løk, 4 fedd hvitløk) i ei ildfast form. Stek til ønsket kjernetemperatur.
Ovnsbakte grønnsaker
- 1 søtpotet
- 2 sellerirøttter
- 1/2 sellerirot
- 1 ss timian tørket
- 2 ss rapsolje
- maldonsalt
Grønnsaker og poteter skjæres i båter, staver. Hell over olje og timian, og bland sammen. Stekes i ovn 225 grader til grønnsakene er møre. Strø over salt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar